Φόρμα Ενδιαφέροντος

Όνομα *

Επώνυμο *

Email *

Δωμάτια

Ενήλικες

Παιδία

Κατοικίδια

 Ναί

Ημερομηνία Άφιξης

Ημερομηνία Αναχώρησης

Ιδιαίτερες προτιμήσεις

Αξιοθέατα

Ως το μεγαλύτερο νησί του Ιονίου Πελάγους, με πλούσια ιστορία και ενδιαφέρουσα γεωμορφολογία, υπάρχουν σίγουρα πολλά να δείτε στην Κεφαλονιά.

Spilaio MelisaniΗ φύση έκανε το θαύμα της για άλλη μια φορά, σχηματίζοντας μοναδικά σπήλαια, λίμνες και λιμνοθάλασσες σε συνδυασμό με μια εντυπωσιακή ακτογραμμή και χερσονήσους. Μοναδικό γεωλογικό φαινόμενο είναι το Λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης. Αξίζει όταν επισκεφθείτε την Κεφαλονιά να κάνετε βαρκάδα στο σπήλαιο, έτσι άλλωστε γίνεται και η ξενάγηση. Ξεκινάει από το ξεσκέπαστο τμήμα του σπηλαίου όπου το φως πέφτει στο νερό και δημιουργεί τις ωραιότερες τυρκουάζ αποχρώσεις και συνεχίζεται στο σκεπασμένο τμήμα του. Το σπήλαιο της Δρογκαράτης είναι από τα αξιοθέατα της Κεφαλονιάς που πρέπει να δείτε οπωσδήποτε κατά την επίσκεψη σας στο νησί.

DSC_1197Οι Καταβόθρες στην Κεφαλονιά ανήκουν στα γεωλογικά αξιοθέατά της. Βρίσκονται σε μια απόσταση 2km περίπου από το Αργοστόλι, στο ακρωτήριο των Αγίων Θεοδώρων.Οι Καταβόθρες είναι ρωγμές – ανοίγματα δίπλα στη θάλασσα, όπου μπαίνει το νερό και ακολουθεί μια μεγάλη διαδρομή διασχίζοντας υπόγεια σχεδόν ολόκληρο το νησί.

Στο Φανάρι, στο τέρμα του Αργοστολίου, στο λόφο βρίσκεται το Μνημείο των Πεσόντων Ιταλών, το οποίο είναι αφιερωμένο στους Ιταλούς στρατιώτες της μεραρχίας Aqui που έχασαν τη μάχη από τους Γερμανούς στην προσπάθειά τους να μην παραδοθούν σε αυτούς. Αυτή η αυτοθυσία και η άρνηση παράδοσης αντικατοπτρίζεται σε αυτό το μνημείο το οποίο θυμίζει τον πόνο του πολέμου και τις αξίες της θυσίας και του ηρωισμού.

Το κάστρο του Αγίου Γεωργίου είναι χτισμένο πάνω από το χωριό Περατάτα σ” ένα λόφο περίπου 300 μ. ύψους και απέχει από την πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς, το Αργοστόλι, 5χλμ περίπου. Πιθανότατα κτίστηκε τον 12ομ.χ. αιώνα από τους Βυζαντινούς Αυτοκράτορες. Είναι ένα αξιόλογο Βενετσιάνικο κάστρο.kastroasos

 

 

 

Ένα από τα κάστρα που δεν πρέπει να παραλείψετε να επισκεφτείτε στην Κεφαλονιά. Είναι γνήσιο δείγμα της οχυρωματικής τέχνης των Βενετών, οι οποίοι ήθελαν να ιδρύσουν μια ισχυρή καστροπολιτεία με μόνιμο πληθυσμό.Είναι χτισμένο στη χερσόνησο της Άσσου, σε άκρως στρατηγική θέση και σήμερα μπορείτε να απολαύσετε τη θέα καθώς και να δείτε ό,τι έχει απομείνει από την παλιά του αίγλη.

DSC_1319

Το μοναστήρι του Αγίου Γερασίμου είναι το πιο ιερό του νησιού. Είναι χτισμένo στο χωριό Ομαλά, στην κορυφή μιας καταπράσινης κοιλάδας με 40 πηγάδια, κοντά στα χωριά Φραγκάτα και Βαλσαμάτα.Ο Άγιος Γεράσιμος είναι ο προστάτης της Κεφαλονιάς και το λείψανο του φυλάσσεται στο μοναστήρι, σε μια ασημένια λάρνακα. Ο λαός της Κεφαλονιάς τιμά το θάνατο του Αγίου Γερασίμου στις 16 Αυγούστου.

Στο Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Κεφαλονιά και συγκεκριμένα στο χωριό Μαρκόπουλο που βρίσκεται στο Νοτιανατολικό άκρο και κοντά στη Σκάλα, υπάρχει η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της «Φιδιώτισσας». Το όνομά της προήλθε από ένα θαύμα το οποίο επαναλαμβάνεται σχεδόν κάθε χρόνο. Από τις 6 Αυγούστου και μέχρι και τις 15 Αυγούστου μέσα και έξω από το μοναστήρι εμφανίζονται πολλά μικρά φιδάκια τα οποία δεν έχουν καταγραφεί σε κάποιο είδος, γνωστά ως φιδάκια της Παναγιάς.